Vjatšeslav Leedo osalusega lihatööstus ostis Pöide AG enamusosaluse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortaluniku toetuse peamine eesmärk on hõlbustada noortel põllumajandustootjatel tegevusega alustamist või aidata kaasa põlvkondade vahetusele põllumajanduses.
Noortaluniku toetuse peamine eesmärk on hõlbustada noortel põllumajandustootjatel tegevusega alustamist või aidata kaasa põlvkondade vahetusele põllumajanduses. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

AS Saaremaa Lihatööstus omandas sel nädalal piimatootmisega tegeleva Pöide AG OÜ enamusosaluse, jätkates seega lihatööstuse omanike plaani suurenda ettevõtte toorainebaasi ja söödamaid.

Saaremaa lihatööstus juhatuse liikme Kristjan Leedo sõnul omandas lihatööstus 69 protsenti Pöide AG osakutest, mis kuulusid osaühingu tegevjuhile Mihkel Kaalule ja tema abikaasale, kirjutab Saarte Hääl. Ettevõtte ülejäänud omanikering – valdavalt eraisikutest osanikud – jäi endiseks.

Pöide AG senine suurosanik ja tegevjuht Mihkel Kaal ütles, et tootmisest kõrvale astuma ajendas teda pensioniiga. «Mul on 65 eluaastat juba turjal ja pensionile mineku soov on suur,» lausus Kaal, kes jätkab oma praeguses ametis oktoobri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles