Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/10/21/801124t1h75b1.jpg)
- Pikaajaliseks säilitamiseks sobivad spetsiaalsed sordid, näiteks «Auksis», «Kulikovskoje», «Alesja», «Karksi renett», «Katre», «Veteran», «Liivi sibulõun».
- Säilitamiseks on parimad plastist restkastid, kuid restiaukude ääred ei tohiks olla liialt teravad. Kastid peavad olema puhtad, vajadusel tuleb need desinfitseerida.
- Ka kelder peab olema puhas – hallitusega puitosad tuleb puhastada või välja vahetada.
- Paremaks säilimiseks võib õunad mässida ükshaaval pehmesse paberisse või asetada õunad saepurusse.
- Õunakeldri temperatuur peaks olema mõne plusskraadi juures.
- Õunakeldri õhuniiskus peaks olema 80-90 protsenti.
- Õunakeldris tuleb teha korrapäraselt närilisetõrjet.
- Õunakastid tuleb aeg-ajalt üle vaadata ja riknenud õunad eemaldada, samas tuleb õunu ümber tõsta võimalikult vähe.
Rohkem nõuandeid leiad Rebase talu veebilehelt.