Trump kutsus üles boikoteerima Harley Davidsoni

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harley Davidsoni mootorratas.
Harley Davidsoni mootorratas. Foto: GUILLAUME SOUVANT / AFP

USA president Donald Trump säutsus pühapäeval Twitteris, et toetab kuulsa mootorrataste tootja Harley Davidsioni boikoteerimist, sest viimane tahab osa tootmisest riigist välja viia.

Wisconsini osariigis tegutsev Harley Davidson teatas juunis plaanidest kolida osa tootmisest ümber Euroopasse, et vältida Trumpi kehtestatud terase- ja alumiiniumitolle. Ettevõte sattus pärast otsuse avaldamist aga Trumpi ja tema pooldajate terava kriitika alla ning president ähvardas firmat isegi kõrgemate maksudega.

Trump säutsus, et pooldab paljude Harley Davidsoni omanike boikotti ning tervitab kõiki Harley konkurente, kes plaanivad USAsse tulla. Lisaks toonitas ta, et Harley on teinud halva otsuse.

Harley Davidson pole presidendi hiljutist säutsu kommenteerinud. Mootorrataste valmistaja on varem öelnud, et Euroopa Liidu suhtes kehtestatud tollid lähevad neile ülejäänud selle aasta jooksul hinnanguliselt maksma kusagil 30 - 45 miljonit dollarit. Terve aasta võib edaspidi maksta ettevõttele aga 90 - 100 miljonit dollarit.

Harley Davidsonil on praegu tehased lisaks USAle ka Austraalias, Brasiilias, Indias ja Tais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles