Postimaja diili teinud ärimehe pea kohal pankrotikirves

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kinnisvarakontsern müüs Postimaja selle aasta alguses.
Rootsi kinnisvarakontsern müüs Postimaja selle aasta alguses. Foto: Sander Ilvest

Maksuamet survestab pankrotiähvardusega Eestis tegutsevat rootslasest ärimees Claes Magnus Åkerborgi, kelle ettevõtted on riigile võlgu üle poole miljoni euro.

Põhiliselt seostub paarkümmend aastat Eestis tegutsenud Åkerborg Tallinna südalinnas asuva Postimajaga, aidates ettevõtjale Magnus Claessonile kuuluval Rootsi kinnisvarakontsernil CA Fastigheter AB selle omandada kaheksa aastat tagasi, vahendab Äripäev.

Kuigi rootslased müüsid veebruaris Postimaja Baltic Horizonile, ei ole Magnus Claesson pildilt kadunud. Eduka kinnisavaraarenduse või H&Mi turuletoomise asemel mängib Claesson nüüd rolli Åkerborgi isiklikus pankrotiasjas, sest Claessoni rahast sõltub, kas Åkerborg pääseb pankroti väljakuulutamisest.

Eile pidanuks kohus välja kuulutama Åkerborgi pankroti, aga lauale käidi istungil hoopis kompromiss – Åkerborg teatas, et Magnus Claesson on nõus talle laenama 150 000 eurot –, kas Åkerborg lõpetab pankrotis või saavutab maksuametiga kokkuleppe, selgub kuu teises pooles.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles