Kaks suurt lubavad võidu makse langetada (23)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juht Kaja Kallas ja rahandusministeeriumi maksuarhitekt Dmitri Jegorov tänavu kevadel ühes Tallinna kesklinna kohvikus. Kas idee maksuvaba tulu süsteem ümber teha tuli seal, võib vaid oletada.
Reformierakonna juht Kaja Kallas ja rahandusministeeriumi maksuarhitekt Dmitri Jegorov tänavu kevadel ühes Tallinna kesklinna kohvikus. Kas idee maksuvaba tulu süsteem ümber teha tuli seal, võib vaid oletada. Foto: Erik Prozes

Reformierakond läheb riigikogu valimistele sõnumiga vähendada alkoholiaktsiise ja kehtestada 500-eurone maksuvaba tulu kõigile Eesti inimestele. Sellele reageeris keskerakondlane, majandus- ja taristuminister Kadri Simson, kes ütles, et nemad kaaluvad hoopis kütuse- ja elektriaktsiisi langetamist.

Oravate lubadus tõsta maksuvaba tulu määr 500 euroni kõigile inimestele, sõltumata sellest, kas ta on rikas või vaene, oleks hirmkallis – 200 miljonit eurot. Reformierakonna esimees Kaja Kallas ei selgitanud just ülemäära agaralt, mille arvelt nad selleks raha võtaks. Ta ütles vaid, et praegune maksusüsteem on ebaõiglane ja arusaamatu ning on suurendanud varimajandust ja ümbrikupalkade maksmist.

Reformierakonna sammu peale võttis tuld ka Keskerakond. Peaministripartei üks võtmeliikmeid Kadri Simson tuli välja kahe lubadusega, mille rakendamist valimisvankri ette võiks kaaluda. Majandus- ja taristuministri sõnul peaks üle vaatama kütuse- ja elektriaktsiisid ning vajadusel neid ka alandama.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles