Tuntud reisikorraldaja käive tegi muljetavaldava hüppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisikorraldaja Novatours on juba aastaid ka eestimaalasi palmi alla viinud.
Reisikorraldaja Novatours on juba aastaid ka eestimaalasi palmi alla viinud. Foto: PantherMedia/Scanpix

Reisikorraldaja Novaturas grupi käive kerkis tänavu esimesel poolaastal mullusega võrreldes 43 protsenti 80,2 miljoni euroni.

Grupi EBITDA ulatus kuue kuu kokkuvõttes 5,9 miljoni euroni ja puhkaskasum üle 4,4 miljoni euro, kasvades aastaga vastavalt ligi 36 protsenti ja 24 protsenti, teatas Novaturas.

Ettevõtte teenuseid kasutas aasta esimeses pooles 134 500 inimest. Teises kvartalis teenindasid grupi ettevõtted ligi 97 000 klienti, mis on 39 protsenti enam kui 2017 aasta esimese kuue kuu jooksul.

Novaturase poolaasta reisijate arv kasvas aastaga jõuliselt - Eesti harus ligi 38 protsenti, Lätis ja Leedus ligi 43 protsenti.

Novaturas pakub oma reisitooteid ja -teenuseid ka Valgevenes, kus klientide arv kasvas sama ajaga ligi 86 protsenti.

"Pärast väga tugevaid majandustulemusi tänavu esimeses kvartalis, näitas ka teine kvartal paremaid tulemusi, kui eelmisel aastal samal ajal. Nõudlus meie reisidele püsib endiselt tugev, mis tähendab kogu grupi tulude märkimisväärset kasvu. Samal ajal hoiame oma tegevuskulud kontrolli all. Parandasime 2018 poolaastaga tulusust kõikidel tasanditel," ütles Novaturas grupi peadirektor Linas Aldonis.

"Reisipaketid tšarterlendudega jäävad Novaturas grupi kõige populaarsemateks toodeteks. Talvehooaja populaarseim sihtkoht oli Egiptus, samas suvehooaja reisijate soosik on endiselt Türgi. Sel poolaastal külastas seda riiki 34 protsenti rohkem meie kliente, kui mullu samal ajal. Baltimaade elanike reisieelistuste eesotsas on samuti Kreeka, Bulgaarias ja Hispaania puhkepiirkonnad," ütles Aldonis.

"Kokku pakkusid grupi ettevõtted esimesel poolaastal reisipakette 34 sihtkohta, samuti 111 ringreisi bussidega ja 60 huvireisi lennukitega. Meie kliendid väärtustavad reisiteenuste kõrget kvaliteeti, mida me pakume taskukohaste hindadega. See on populaarsemate sihtkohtade valikul võtmetähtsusega," märkis Aldonis.

Eestis ja Lätis Novatoursi nime all tegutsev Novaturas grupp on noteeritud Varssavi ja Vilniuse börsil. 1999. aastal asutatud ettevõte on oma valdkonnas Balti riikide turuliider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles