Nordea Eesti kasum kasvas III kvartalis 29 miljoni euroni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pank
Nordea Pank Foto: Toomas Huik

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas Nordea Eesti kasum III kvartalis 35 protsenti ehk 29 miljoni euroni, ettevõtte kogutulud on suurenenud 7 protsenti ehk 57 miljoni euroni.

«Eesti oodatust senine kiirem majanduskasv aasta esimeses pooles ning majandusliku kindlustunde säilimine on avaldanud positiivset mõju nii eraisikute kui ettevõtete laenu- ja investeerimisaktiivsusele,» ütles Nordea panga juht Vahur Kraft.

Nordea Eesti varade maht moodustas septembri lõpu seisuga 3,1 miljardit eurot. Nordea Eesti laenuportfell ulatus septembri lõpus ligi 2,9 miljardi euroni, võrreldes varasema aasta sama perioodiga on Nordea oma laenu- ja liisinguportfelli kasvatanud 6 protsenti. Liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 18 protsenti, ulatudes 463 miljoni euroni.

Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas septembri lõpus 1,8 miljardit eurot, kasvades varasema aasta esimese üheksa kuuga võrreldes 6 protsenti.

Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 7 protsenti ja ulatus septembri lõpus 1 miljardi euroni.

Nordea Liising (Nordea Finance Estonia) kolme kvartali kasvutempo oli viimaste aastate võrdluses kiireim, väljastades septembri lõpu seisuga 172,4 miljoni euro ulatuses uusi liisingkrediite, mida on 76 protsenti enam kui aasta tagasi samal ajal.

Liisingportfelli turuosa on üheksa kuuga kasvanud 25 protsenti tasemele, mis on teine positsioon liisinguturul. Kolme kvartali puhaskasum ulatub pea 8 miljoni euroni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles