Üle maailma tuntud kohvikuketis võib varsti saada maksta bitcoin'ides

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starbucks'i kohv.
Starbucks'i kohv. Foto: SCANPIX/REUTERS

Ülemaailmne kohvikukett Starbucks teatas sellel nädalal, et sõlmib koostöölepingu Microsofti ja New Yorgi börsi omanikuga Intercontinental Exchange, et töötada välja süsteem, mis võimaldaks klientidel maksta krüptorahas.

Väljatöötamisel olev platvorm nimega Bakkt võimaldaks kasutajatel hoiustada krüptovaluutat ja kasutada seda toodete eest tasumisel. Starbucks ei hoiustaks muidugi krüptoraha ise, vaid süsteem võimaldaks pigem klientidel vahetada oma hoiustatud valuuta USA dollarite vastu, mida seejärel maksmisel kasutada.

Esimene Bakktis kasutatav valuuta saab olema bitcoin, mis on küll väga populaarne, kuid mille väärtus on äärmiselt kõikuv. Möödunud aastal tõusus ühe bitcoin'i väärtus kohati lausa 20 000 dollarini, kuid praegu on see 7400 peal.

Bakkt peaks praeguste plaanide järgi saama valmis novembris, kuid millal Starbucks selle reaalselt kasutusse võtab, pole hetkel võimalik öelda. Küll aga saab Bakkt olema saadaval ka kõigile teistele äridele, kes seda kasutada soovivad.

Bitcoin'is maksmisega on siiani katsetanud ka sellised ettevõtted nagu Microsoft, Overstock ja Expedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles