Tõniste tahab haigekassa reservide kasutamise legaliseerida (9)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste esitleb teisipäeval ministeeriumi sügisprognoosi.
Rahandusminister Toomas Tõniste esitleb teisipäeval ministeeriumi sügisprognoosi. Foto: Mihkel Maripuu

Haigekassa ja töötukassa nimevahetuse ümber kerkinud furoori keskel üritab rahandusminister Toomas Tõniste seadusse raiuda kahe kassa reservide palju kriitikat pälvinud kasutamise riigi huvides.

Ettepaneku täiendada haigekassa ja töötuskindlustuse seadust edastas Tõniste just nimelt kahe kassa nimevahetusega seotud eelnõu kooskõlastuskirjas, vahendab Äripäev. Ettepanekute järgi tekiks rahandusministeeriumil õigus reservides hoitavat raha kasutada, tagades sealjuures haigekassale võimaluse igal ajal kassatagavara ja reservkapitali arvelt täita haigekassale pandud ülesandeid.

Praegu on haigekassa ja töötukassa reservid riigi kontsernikontol ning varude kasutamine igapäevaste kulutuste katmiseks on pälvinud teravat kriitikat nii praegu kui varem opositsioonis olnud parteidelt kui ka riigikontrollilt. Kriitika aluseks on fakt, et haigekassa ja töötukassa seaduste järgi on nende reservid mõeldud ainult kassade endi eesmärkide täitmiseks.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles