Soov Norras töötada maksab 160 000 krooni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra kroonid.
Norra kroonid. Foto: Wikipedia
Norras tööjõuvahendusega tegelev firma Mamid küsib heaoluriigis tööd soovijatelt 100 000 Norra ehk 160 000 Eesti krooni.

Mamidi klientideks on peamiselt Bosniast ja Serbiast pärit tervishoiutöötajad. Keeleõppe, õpikute, Norrat tutvustava info ja ajutise elukoha eest küsitav summa on suurem kui Bosnia kaks aastapalka, kirjutas Dagsavisen.

Osa firma teenuseid kasutanud ja seeläbi Norras tööd saanud klientidest on abiga rahul – kodumaal võetud võlad on tasa teenitud. Teised on aga pettunud, sest panustatud rahast hoolimata ei õnnestunud neil töökohta leida.

Ettevõtte juhatuse esimees Milorad Dunderovici sõnul on kliendid riskidest teadlikud ja firma selgitab kõikidele, et tööd tuleb neil ise otsida.

«Pea kõik on tööpakkumise saanud, mõned üksikud on isiklikel põhjustel tagasi sõitnud,» rääkis Dunderovic.

«Investeerime igasse inimesse 400 töötundi. Need vähesed, kes kaebavad, on samas ka need, kes on kõige rohkem abi saanud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles