Liigjoomine viib USA majanduselt aastas üle 200 miljardi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2006. aastal kaotas USA majandus elanike ülemäärase alkoholitarbimise tõttu 223,5 miljardit dollarit.
2006. aastal kaotas USA majandus elanike ülemäärase alkoholitarbimise tõttu 223,5 miljardit dollarit. Foto: SCANPIX

USA elanike alkoholiga liialdamine tekitab riigi majandusele aastas enam kui 200 miljardi dollari eest kahju ning iga klaasitäis läheb majandusele maksma 1,9 dollarit.

USA haiguste ennetuse ja kontrolli keskus (CDC) teatas, et 2006. aastal kaotas riigi majandus elanike ülemäärase alkoholitarbimise tõttu 223,5 miljardit dollarit. 

72 protsenti kahjudest peitub ameeriklaste töövõime vähenemises, 11 protsenti on seotud alkoholijoobes inimestega juhtunud õnnetuste ja surmade ning kuritegudega on seotud 9 protsenti.

Ülemääraseks alkoholitarbimiseks hindab CDC, kui naised tarbivad alkoholi neli või rohkem ühikut korraga, mehed viis või rohkem ühikut korraga.

15 protsenti ameeriklastest tarbib alkoholi ülemäära ning keskmine riigi täiskasvanud elanik tarbib alkoholi iga päev. Ülemäärane alkoholitarbimine on levinud 18-34-aastaste valgete meeste seas. Rohkem tarbivad alkoholi elanikud, kelle leibkonna aastane sissetulek on 75 000 dollarit või rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles