Eestis teada-tuntud kindlustusvahendaja läks austerlaste kätte

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IIZI tegevjuht Igor Fedotov
IIZI tegevjuht Igor Fedotov Foto: Tairo Lutter

Austria perefirma GrECo JLT omandas enamusosaluse Eestis kindlustusmaakleri teenuseid pakkuvas IIZI Groupis. Austria ettevõte on Eestis tegutsenud 2014. aastast alates.

Kuigi GrECo JLT Group omandas osadelt senistelt aktsionäridelt ettevõtte enamusosaluse, jätkavad IIZI tegevjuhtkond ja teised ettevõttega igapäevaselt seotud aktsionärid tehingu järel ettevõtte juhtide ja omanikena, ütlesid ettevõtted pressiteate vahendusel. Tehingu hinda osapoolte kokkuleppel ei avalikustata.

Kui IIZI oli seni esindatud Eestis, Lätis ja Soomes enam kui 150 töötajaga, siis 1925. aastal Austrias asutatud perefirma GrECo JLT tegutseb 16 riigis 52 tütarfirma ja ligi 800 töötajaga. Ettevõte on Eestis tegev olnud alates 2014. aastast ning Leedus läbi 2008. aastal omandatud RHEA.

GrECo JLT Groupi juhatuse liikme Georg Winteri sõnul on IIZI rahvusvaheliselt silma paistnud oma uuenduslike lahendustega, olles vaieldamatu turuliider eraisikute, väikeste ja keskmiste ettevõtete ning partnerlahenduste pakkujana oma regioonis.

«Oleme valmis IIZIsse tublisti panustama, et saaksime Baltimaades oma positsioone veelgi tugevdada ning saada ka ise kasu IIZI suurest oskusteabest ning jaeklientide teenindamise kogemusest,» sõnas Winter.

IIZI Groupi juhatuse esimehe Igor Fedotovi sõnul on klientide vajadused ja kindlustusturg  muutumas ja kindlustusäri on järjest globaalsem. «Paljud meie ärikliendid ja partnerid vajavad ühtlaselt kõrge kvaliteediga teenust kõikides Balti riikides,» rääkis Fedotov. 

Tema sõnul on suurem osa kindlustuse kohalikust pakkumisest koondunud Baltimaades suurte rahvusvaheliste kindlustusandjate kätte. «IIZI klientide huvide esindamiseks nende juures vajame tulevikus eriti just Eestist väljaspool rahvusvahelise kaaluga partnerit,» märkis ta.

Just seda silmas pidades on kindlustusvahendaja juba mõnda aega ringi vaadanud, kuidas kindlustusturu muutusi parimal viisil ära kasutada ning otsinud strateegilist partnerit, kellega koos seda teha. «GrECo JLT on selleks kõige sobivam ja meie mõlema tugevused loovad klientidele uusi võimalusi,» kinnitas Fedotov.

Alles mõned aastad tagasi, 2015. aasta veebruaris omandas Iizi tegevjuhtkond ja võtmetöötajad eesotsas tegevjuhi Igor Fedotoviga senistelt omanikelt enamusosaluse IIZI Groupis. 

Toonase tehingu tulemusel sai ettevõtte suurimaks aktsionäriks Igor Fedotov, kes juhtis Iizi Kindlustusmaaklerit 2010. aastast alates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles