Eesti tööstusel on hea hoog sees

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonikatööstus
Elektroonikatööstus Foto: Sander Ilvest

Tööstusettevõtted tootsid 2018. aasta juunis kolm protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta juunis, teatab statistikaamet. Toodang suurenes nii töötlevas töötuses, energeetikas kui ka mäetööstuses.

Töötlevas tööstuses toodeti juunis kaks protsenti rohkem toodangut kui 2017. aasta samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid juunis eelmise aasta sama kuu mahu.

Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige arvutite ja elektroonikaseadmete, metall- ja keemiatoodete tootmise suurenemine, veidi kasvas ka toiduainete tootmine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang puidu töötlemises ja mööblitootmises.

Välisturule müüdi juunis 68 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel suurenes toodangu müük võrreldes 2017. aasta juuniga ekspordiks kuus protsenti ja koduturule kolm protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti 2018. aasta juunis võrreldes maiga tööstuses kokku üks protsent vähem toodangut. Töötleva tööstuse toodang kahanes eelmise kuuga võrreldes kaks protsenti. 2017. aasta juuniga võrreldes vähenes elektritootmine 21 protsenti.

Töötleva tööstuse toodangu mahuindeks ja selle trend, jaanuar 2009 – juuni 2018
Töötleva tööstuse toodangu mahuindeks ja selle trend, jaanuar 2009 – juuni 2018 Foto: Allikas: statistikaamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles