Levada esitas Levadia Metalli võlausaldajatele kompromissettepaneku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Levada.
Viktor Levada. Foto: Andres Teiss.

Pankrotis metallifirma Levadia Metall omanik Viktor Levada esitas reedel võlausaldajatele kompromissettepaneku, mille kohaselt Levadia Metall OÜ tasub võlausaldajatele ligikaudu 15 miljonit eurot.

Kompromiss võimaldab kõikidele võlausaldajatele oluliselt suuremaid väljamakseid kui vara kiirkorras müük teisipäevaks välja kuulutatud enampakkumisel, teatas Levada. «Mõnede pankade surve vara kiirmüügiks ei tohi kahjustada väikeste võlausaldajate õiguseid. Minu jaoks on oluline, ettevõtte tegevuse jätkamine teenib kõikide võlausaldajate huve,» märkis Levada.

Kompromissettepaneku kohaselt tehakse väljamakseid pandipidajast võlausaldajatele 90 päeva jooksul kompromissi kinnitamisest 7,4 miljonit eurot ja ühe aasta jooksul täiendavalt 4,3 miljonit eurot, mis on Levada teatel enam, kui võlausaldajad saaksid pankrotivara kohese müügi korral.

Pandiga tagamata võlausaldajate nõuded rahuldatakse 30 kuu jooksul summas 2,3 miljonit eurot. Juhul kui ettevõtte tegevus lõpetataks, ei kuuluks pandiga tagamata nõuded rahuldamisele.

Kompromissettepaneku esitamine peatab võlgniku tegevuse jätkamiseks vajaliku Maardus asuva kinnistu enampakkumise, kuna vastavalt pankrotiseadusele on keelatud müüa vara, mis on vajalik kompromissi täitmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles