Rahustav uudis: Taxify megainvesteering ei läinud Lätti (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Villig(ruuduline särk) ja Markus Villig, Taxify kaasasutajad. 

Martin Villig (squared shirt) and Markus Villig (pink shirt), co-founders of Taxify.
FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA
Martin Villig(ruuduline särk) ja Markus Villig, Taxify kaasasutajad. Martin Villig (squared shirt) and Markus Villig (pink shirt), co-founders of Taxify. FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kuigi Taxify asutajad otsustasid eelmise aasta sügisel oma ettevõtte asutamise aluseks olevad firmad Lätti registreerida, tuli mõne kuu eest kaasatud megainvsteering siiski Eestis registreeritud ettevõttesse.

«Rahakaasamine toimus Taxify OÜsse, mis toimetab jätkuvalt Eesti maksukeskkonnas,» kinnitas Postimehele Taxify esindaja Marek Unt.

Jutt käib mais toimunud tehingust, millega Taxify kaasas 175 miljonit dollarit ning juhtinvestoriks oli Saksamaa autotootja Daimler. Tehinguga kasvas Taxify väärtus miljardi dollarini. Investeerimisringis osales ka Taxify strateegiline partner Hiina sõidujagamisettevõte Didi. Uute investoritena lisandusid Euroopa kasvuettevõtetele keskendunud riskikapitali fond Korelya Capital, Eesti riskikapitalifond United Angels ja TransferWise’i kaasasutaja Taavet Hinrikus.

Mis puutub Taxify asutajate ettevõtteisse, siis Äripäeva andmeil registreeris Martin Villig  oma ettevõtte Zero Technologies, Markus Villig Mordor Managementi ja Oliver Leisalu ettevõtte Grest Technologies Lätti eelmise aasta novembris.

«Ega siin mingit muud põhjust olla saa kui maksud,» ütles kommentaariks dvokaadibüroo TRINITI advokaat Siim Maripuu. Üks võimalus on ka see, et Taxify omanikke meelitas oma ettevõtteid naabrite juurde registreerima asjaolu, et Lätis oli firmade ümberregistreerimise ajal soodsam dividendide maksustamise süsteem.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles