Galerii: BLRT lasi Koplis vette 400 tonnise kalalaeva

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööstuskontsern BLRT Grupp lasi Koplis vette 400 tonni kaaluva kalakasvatuspargase, mis ehitati ettevõtte kauaaegsele partnerile, Norra firmale AKVA Group ASA.

Laeva ehitas BLRT tütarfirma Marketex Marine. Tasapinnaliste laevapaneelide keevitamisel ja kokkupanekul kasutati  arvjuhtimisega automaatliini PEMA, mis võimaldab ettevõttel Marketex Marine oluliselt lühendada tootmisaega ja parandada keevituse kvaliteeti.

Pargase veeskamine toimus kahes etapis: esmalt toimetas hüdrauliline tööstusveok KAMAG pargase platsile, kuhu juulis sai paigaldatud kraana tõstevõimega 850 tonni, seejärel lasti kalakasvatuspargas kraana abil vette. Kogu protsess võttis aega ligi seitse tundi.

BLRT Grupp investeeris Marketex Marine tootmise ületoomisse Noblessneri sadamalinnakust Koplisse, tootmistsehhide ehitusse ja uutesse seadmetesse ühtekokku üle 14 miljoni euro.

Viimase kümne aasta jooksul on Marketex Marine vesiviljelustööstusele ehitanud enam kui 300 pargast, mis töötavad edukalt paljudes riikides üle kogu maailma: Jaapanist Tšiilini ja Norrast Kreekani.

Marketex Marin pakub väikelaevaehituse ja kalakasvatuse turul võtmevalmis lahendusi – pargase projekteerimisest valmistoote üleandmiseni kliendile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles