Vähemalt tosinat panka ähvardab reitingu alandamine

Tõnis Oja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Royal Bank of Scotland
Royal Bank of Scotland Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Fitch alandas kolme suurpanga krediidireitingut ja pani negatiivse väljavaate enam kui tosinale pangale, mis peegeldab agentuuri vaadet tervele pangandussektorile, kirjutab Bloomberg.

Fitch alandas reitingut Šveitsi suurpangal UBS ning Suurbritannia pankadel Lloyds ja Royal Bank of Scotland. Negatiivne väljavaade, mis tähendab krediidireitingu võimalikku alandamist tulevikus, pandi nii Euroopa suurpankadele nagu Deutsche Bank, Credit Suisse, BNP Paribas, Societe Generale ja Barclays kui ka globaalsetele suurpankadele eesotsas Goldman Sachsi, Bank of America ja Morgan Stanleyga.

Credit Suisse teatas eile klientidele, et vähemalt 66 Euroopa suuremat panka ei läbiks uut stressitesti ning nad vajavad vähemalt 220 miljardit eurot lisaraha. Suurimat rahasüsti, 19 miljardit eurot, vajab analüütikute hinnangul Royal Bank of Scotland.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles