Juku Mänguasjakeskust ähvardab pankrot

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lelud Juku mänguasjapoes.
Lelud Juku mänguasjapoes. Foto: Margus Ansu

Eile määras kohus Juku Mänguasjakeskuse omanikfirma Jukat Eesti OÜ ajutiseks pankrotihalduriks Kalle Mõtsniku, kirjutab Äripäev.

Jukat Eesti vastu esitas pankrotimenetluse algatamise avalduse OÜ Da Vinci Invest ning praegu teadaolevate võlgade suurus küündib 70 000 euroni.

«Kui teine pool vastab pärast pooltteist aastat nõude esialgsele omanikule, et kõik meie kaubad ja osakud on pangale panditud ja raha meil pole, siis pole muud võimalust kui pankrotiavaldus kohtule esitada,» põhjendas võlausaldaja Da Vinci Invest OÜ omanik Andrus Braunbrück.

Jukat Eesti juhatuse liikme Tomas Paleviciuse sõnul on avalduse aluseks olev võlanõue ebaselge ja seetõttu tuleks tema arvates avalduse esitajal esmalt pöörduda oma nõude olemasolu ja selle suuruse väljaselgitamiseks kohtusse tavalises korras, mitte pankrotiavaldusega. Avalduse esitajaga polevat OÜ Jukat Eesti kunagi ühtegi lepingut sõlminud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles