USA börsid on aasta-alguse tasemel tagasi

Tõnis Oja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börs.
New Yorgi börs. Foto: SCANPIX

USA aktsiaturud kerkisid eile korraks aasta alguse tasemest kõrgemale, sest Euroopa Komisjon avaldas kriisist väljumise kava ning USA keskpank teatas võimalusest, et ostab veel võlakirju.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis eile 0,9 protsenti 11 518, 85 punktini, võrreldes aasta algusega on maailma enimjälgitav aktsiaindeks langenud 0,55 protsenti.

«Turg ei taha madalale tagasi,» kommenteeris Bloombergile  varahaldusfirma Axion Capital Management tegevjuht Liam Dalton.

«Euroopas probleemid ilmselt lahendatakse. On palju asju, mis võib minna nii õigesti kui ka valesti, aga meie ostame väärtpabereid, mis paistavad olevat ülemüüdud,» lisas ta.

Pärast langemist selle aasta madalaimale tasemele 3. oktoobril, on Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkinud 8,1 protsenti. Enne seda oli indeks alates 29. aprillist kukkunud 17 protsenti.

Tallinna börsi indeks OMXT on alates aasta algusest kukkunud 19,66 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles