Jäätmejaama kimbutab prüginappus

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sorteeritud prügi jäätmejaamas.
Sorteeritud prügi jäätmejaamas. Foto: Siim Kumpas/Postimees

Kui veel pool aastat tagasi veeti Kudjape ümberlaadimisjaama pea kõik Saare maakonnast kogutud jäätmed, siis pärast Ragn-Sells AS-i mängu tulemist viiakse sinna prügi Ida-Saaremaa osa võrra vähem.

Juulikuust Ida-Saaremaal prügivedajana tegutsema asunud Ragn-Sells AS-i ärijuhi Agu Remmelga sõnul ei ole neil aga majanduslikult otstarbekas vedada jäätmed Kuressaare külje all asuvasse Kudjape jäätmejaama, seal koorem ümber laadida ning sõita siis tagasi, sihtkohaks Pärnumaal asuv Paikre prügila, kirjutab Saarte Hääl.

«Kudjape vastuvõtuhinnad on kõigi nende lisategevuste tõttu lihtsalt liiga kõrged,» põhjendas Remmelg, lisades, et mõni koorem on läinud ka Kudjapele, kuid see on pigem erand.

Jäätmejaama operaatori OÜ Kudjape Ümberlaadimisjaam juhatuse liikme Urmas Meeritsa sõnul on jäätmete koguse vähenemine jaama majanduslikult mõnevõrra tõesti mõjutanud. «Meil on arvestatud kindlad tonnid jäätmeid, aga nüüd need tonnid on masu tõttu kukkunud ja nüüd see (Ragn-Sellsi tulek – toim) võttis samuti tonne vähemaks. Jämedalt 1/3 prügi mahust on ära kadunud võrreldes sellega, millega jäätmejaam meile opereerida anti,» tõdes Meerits.
Tema sõnul on lähiajal kavas nõupidamine, kuidas jäätmejaamaga edasi minna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles