Võrumaal protestitakse Eesti suurima kanalakompleksi rajamise vastu (5)

Kadi Raal
, Päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanad.
Kanad. Foto: Margus Ansu / Postimees

Lõuna-Eesti Talumuna OÜ plaanib Võrumaal asuva Väimela külje alla rajada Eesti suurima kanalakompleksi, kuid kohalikud muretsevad võimaliku ammoniaagihaisu, terviseriskide ja keskkonnamõjude pärast. 

Kohalike sõnul on planeeringu viimases avalikule arutelule suunatud keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) aruandes jäetud arvestamata keskkonnaameti ettepanek, mis hindas ammoniaagihaisu levikuala suuremaks, kui planeerimise algfaasis prognoositi, kirjutab ERRi uudisteportaal

Väimela aleviku elanik ja planeeringuvastaste kohalike algatusrühma liige Tiiu Ritari sõnul on aruandes käsitlemata ka terviseriskid seoses võimalike haigustega, mis võivad lindudelt inimestele üle kanduda.

Kanalakompleksi planeeringu algatanud Lõuna-Eesti Talumuna OÜ juhatuse liikme Tõnu Vetiku sõnul on firma eesmärk tegutseda keskkonnasäästlikult. Keskkonnamõjude hinnangu protsessi tegi ettevõte tema sõnul läbi nii nagu seadus ette näeb.

Planeeringu sobivuse üle otsustab Vetiku sõnul keskkonnaamet ning põhjalikuma kooskõlastuseta midagi ehitama ei hakata. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles