Enn Listra: olen valiku teinud

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Andres Lipstok võib täna saada endale mantlipärija.
Eesti Panga president Andres Lipstok võib täna saada endale mantlipärija. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Panga nõukogu liige, Tallinna tehnikaülikooli majandusprofessor Enn Listra ütles E24-le, et on oma valiku kahe keskpanga presidendiks pürgiva kandidaadi vahel teinud.

«Kuid hääletamine on salajane, mistõttu ei sobi oma eelistusi kõva häälega kuulutada, veel vähem ajalehte panna,» lisas Listra.

Listra märkis, et ei tea, kas kummalgi kandidaatidest on hääled koos.

«Loomulikult on olnud diskussioone võimalikest valikutest ja erinevatest nägemustest tulevase Eesti Panga presidendi vajalikest isikuomadustest mitmete erinevate inimestega, mis on siiski olnud intellektuaalselt huvitavad vestlused,» ütles Listra.

«Mingit erilist survet ühe või teise kandidaadi poolt hääle andmiseks pole küll tajunud ning tegelikult on ju nõukogu liikmeid ka keeruline survestada, eriti just salajase hääletusprotseduuri tõttu,» lisas Listra.

Eesti Panga nõukogu koosolek algab kell 3. Keskpanga uueks juhiks pürivad IMFs töötav Andres Sutt ja maailmapanga Hiina osakonna peaökonomist Ardo Hansson. Et valitud saada on vaja viie keskpanga nõukogu liikme toetus. Eesti Panga nõukogus on kaheksa inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles