Sügisesed kodukujundusideed

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauakaunistuseks sobib sügiseti vaagen dekoratiivkõrvitsatega.
Lauakaunistuseks sobib sügiseti vaagen dekoratiivkõrvitsatega. Foto: SCANPIX

Ilmad muutuvad iga päevaga üha jahedamaks, päevad lühemaks ning ööd pikemaks. Kui kevadel toome tuppa pajuoksi, esimesi kevadlilli ning heledaid värve, siis nüüd on aeg kasutada kodu õdusamaks muutmiseks sügise tõelist ilu.

Portaal ehow.com pakub välja viis lihtsat viisi, kuidas sügismeeleolu ja värvikirevust oma kodukujunduses kasutada.

1. Alustage välisuksest. Riputage uksele näiteks pärg, mille kaunistamisel võite kasutada marju, tõrusid, ilusaid suuremaid värvilisi puulehti, sügisel õitsvaid lilli. Sedasi muudate oma ukse säravaks ning tekitate ka külalistes tunde, et nad on oodatud.

2. Elutoa soojemaks muutmisel kasutage õuna- ja kaneelilõhnalisi küünlaid (aga sobivad ka tõelised lõhnad – värsked õunad kausis, küpsetatud kaneelisaiad või äsjavalminud kuum jook), kujunduses aga sügisvärvilisi patju ja diivanikatteid. Täitke vaasid kuivatatud hortensiatega, pange seinale sügisene pärg, otsige välja vanad päevinäinud raamatud ja pange need kohvilauale.

3. Köögis võivad olla küll moosipurgid ja õunavaagnad, kuid pange lauale ka sügiseteemaline (nt sügispildid vms) laudlina, võtkekasutusele sügispiltidega või –värvides köögitarbed, -rätikud, -nõud jne, asetage lauale korv ilukõrvitsatega. Meeleolu aitavad luua ka näiteks õunakujuline kell ning sügistoonides (või kujundusega) vaibad.

4. Ka vannitoas saab luua sügisese meeleolu. Juba õiges toonis käterätikud toovad märgatava muutuse. Vahetage vannikardinad välja (pange asemele sügistoonides kardinad) ning võtke pesukastiks punutud korv, asetage vannitoa riiulile küünlad, kuivatatud lilledest kaunistused. Võtke kasutusele sügisele sobivalt lõhnavad seebid ning lisage pesuvahenditesse õunte, apelsinide või kaneelilõhna.

5. Magamistoas on aeg suvised voodikatted ära võtta ja panna asemele uued, mõnusates sügistoonides katted. Kasutage meeleolu loomiseks taas küünlaid, kuivatatud lilli, raamatuid. Hea mõte on riputada seinale ka ilus sügispilt (miks mitte teie enda tehtud foto sügisesest seenelkäigust või kaunist sügistaevast).

Allikas: Ehow.com, How to Decorate a Home for Autumn

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles