Pikemad sammud karjääriredelil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled mõelnud, et aitab paigaltammumisest? Siin on Brian Tracy soovitused, kui oled otsustanud karjääriredelil pikemaid samme astuda.

1. Eesmärgid ja plaan
Sea igas eluvaldkonnas endale konkreetsed ja selged eesmärgid. Ja siis koosta üksikasjalik plaan, kuidas nendeni jõuda. Plaani oma tööd ja tööta pidevalt oma plaani kallal.

 2. Vastutus
Võta 100% vastutust kõige eest, mida sa teed ja kes sa oled. Ära mõtle välja vabandusi ja ära süüdista oma tegematajätmistes teisi.

Ütle oma bossile, et tahad suuremat vastutust. Ja kui sa selle saad, siis pane kogu oma süda ja hing sellesse, et sa seda väärikalt kanda suudaks.

3.  Kasuta oma võimeid
Kui sa täidad oma ülesandeid nii, et kasutad  ära oma parimad võimed, siis antakse sulle suuremaid ja tähtsamaid asju teha, ja muidugi kaasneb sellega ka suurem palk.

4. Edu põhjus
Selle asja nimi on kumulatiivsuse ehk kuhjumise seadus – just see on kõikide edulugude põhiline võti. Meetriseid edusamme on raske teha, aga sentimeeter haaval on see vägagi võimalik.   

5. Areng
Arenda ennast, nii tööalaselt kui isiklikult tasandil. Loe, kuula audiomaterjale ja mine kursustele. Pane tähele – see muudab täielikult sinu elu!

6.  Ideed ellu!
Kuidas seda kõik ellu viia? Esiteks mõtle läbi, kuidas sa saad iga päev midagi paremini teha kui eile. Tee plaan, kuidas olla homme tootlikum kui täna. Usu, sa ei jõua ära imestada, kuidas kõik siis juba iseenesest paremaks läheb.

Ole kannatlik. Ära oota, et muudatused või tulemused tekivad üleöö. Ole lihtsalt oma tegemistes iga päev natuke parem ja su tulevik hoolitseb enda eest ise.

 Allikas www.bryantracyintl.com

 Brian Tracy on üks maailma juhtivamaid autoriteete selles vallas, mis puudutab edukust ja isiklikke saavutusi. Igal aastal esineb ta seminaridel ja konverentsidel enam kui 100 000 inimese ees.

Ta on firma Brian Tracy International juht ja omanik, avaldanud 17 juhtimisalast bestsellerit ning üle 300 audio-visuaalse treeningprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles