Ajajuhtimise tähtsaim küsimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida rohkem tegutseda, seda aeglasemalt tundub aeg mööduvat.
Mida rohkem tegutseda, seda aeglasemalt tundub aeg mööduvat. Foto: SCANPIX

Mis iganes põhjusel, töötajate arvu vähendamise, konkurentsi või uute tööülesannete tõttu on paljudele inimestele tööd juurde tulnud. Seetõttu on ajajuhtimine muutunud üha tähtsamaks, et  töö ja stressiga toime tulla.

Juhtimistreener Brian Tracy rõhutab, et ajajuhtimise puhul on elutähtsad kaks teemat:
1)      oskus seada prioriteete,
2)      teiseks kontsentreerumine vaid ühele tegevusele korraga.

Ning ajajuhtimise olulisim küsimus on: „Mis on see asi, mida tehes ma oma aega kõige väärtuslikumalt kasutan?“ Just sellest küsimusest ajajuhtimine algabki, kusjuures vastuse leidmine sellele aitab ka stressist jagu saada.

Selle küsimuse esitamine aitab meil võidelda harjumusega teha kõigepealt ära väiksed ja tähtsusetud asjad ning lükata suurte ja tähtsate asjade tegemine edasi. Sest väiksemaid asju on kergem teha ning, mis pole sugugi mitte vähetähtis – need on tihti ka lõbusamad.

Ja lõpetuseks veel üks soovitus: kui paned kirja iga päev kõige tähtsama asja, mille pead päeva jooksul ära tegema, siis on suur samm oskusliku ajajuhtimise suunas astutud.

Allikas: Brian Tracy, Too Much to Do, Too Little Time, www.briantracy.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles