Euroopa disainiauhinna 2011 (DME Award 2011) võitjad selgunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DME auhinnad
DME auhinnad Foto: Ajakiri Director

Septembri lõpus pandi, nagu teada, disainifestivalile Disainiöö väärikas punkt – KUMUs kuulutati välja DME auhindade võitjad.
 

Võitjaks kategoorias ‘’Parim disaini juhtimine suurettevõttes’’ osutus Vestel Türgist. Aukiri märkimisväärsete saavutuse eest omistati Portugali bussitootjale Caetano Bus ja Hollandi ettevõttele Heineken International.

Kategoorias ‘’Parim disaini juhtimine keskmise suurusega ettevõttes’’ kuulutati zürii võitjaks Hispaania ettevõtte Lékué – maailma juhtiv innovaatiliste köögitarvete tootja. Aukiri märkimisväärsete saavutuse eest anti ettevõttele Franz Blaha Austriast ning Tšehhi ettevõte Plastia.

Kategoorias ‘’Parim disaini juhtimine väikeettevõttes’’ tunnistas zürii võitjaks Hispaania vaibatootja Nanimarquina. Zürii tõstis esile aukirjaga märkimisväärsete saavutuse eest Hispaania ettevõttet Texidors, Eesti meediaettevõttet Velvet Creative Alliance ning Piodao Portugalist.

Kategoorias‘’Parim disaini juhtimine mikroettevõttes’’ sai auväärse tiitli  Viteo Outdoors Austriast, kes toodab elegantset välimööbilt. Aukiri märkimisväärsete saavutuse eest anti Austria disainprillide tootjale Rolf ning Supelsakstele Eestist.

Kategoorias ‘Parim disaini juhtimine avaliku või kolmanda sektori organisatsioonis’ tunnistati parimaks 27 Region Prantsusmaalt. Aukirja märkimisväärsete saavutuse eest sai Hollandi organisatsioon T+Huis.

DME Auhindade näol on tegemist disainiauhindadega, mida tähtuses poolest võiks võrrelda filmimaailmas igal aastal välja antavatele ’’Oskaritele’’. DME Auhinna eesmärgiks on tõsta esile strateegia ja juhtimise osatähtsust disaini edukal ellurakendamisel.

’’Ajal, mil Euroopa vaevleb majanduskriisi käes, annab disainijuhtimine põhjuse olla optimistlik.  Disainijuhtimise alal ei moodustu koorekiht vaid suurtest ja rahvusvahelistest firmadest. Auhinna kandidaatide põhjal võib öelda, et Euroopa ettevõtete võime disaini abil oma paindlikkust suurendada on kasvanud,’’ ütles Jean Schneider, DME president.

’’DME Auhindade piduliku gala toimumine Tallinnas tõi Eestisse paljud Euroopa disainimaailma tänased tipptegijad. Loodan, et neist kontaktidest lõikasid kasu ka kohalikud tootjad ja disainerid,’’ lisas Ilona Gurjanova, Eesti Disainerite Liidu esinaine.

Vt täpsemalt www.designmanagementeurope.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles