Uus investeerimispank otsib Balti riikidest ja SRÜst odavaid ja häid ettevõtteid

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Tammemäe, Mart Altvee ja Veikko Maripuu.
Aare Tammemäe, Mart Altvee ja Veikko Maripuu. Foto: Redgate Capital

Äsja tegevust alustanud Redgate Capital'i varahaldusega tegelev tütarettevõte asub investeerima hästi toimivatesse ettevõtetesse Balti riikides, Venemaal ja SRÜs, mille aktsiate hinnad üleilmne finantskriis järsult ja valimatult madalaks on surunud.


Varahaldus on üks Veikko Maripuu ja Mart Altvee asutatud Redgate Capital'i tegevussuundadest lisaks alternatiivsete investeeringute vahendamisele ja finantsnõustamisele.

«Koos globaalse finantskaosega on nendes piirkondades, mida oma eelneva pikaajalise tegevuse kaudu hästi tunneme - Venemaal, teistes SRÜ riikides ning Balti riikides - ka tugevate ettevõtete ja kvaliteetsete varade hinnad langenud järsult ja valimatult koos üldise kriisiga,» rääkis Veikko Maripuu, pikaajaline investeerimispanga Suprema, hiljem Evli Securities, partner ja varahalduse juht.

«Meie eesmärk on rakendada oma fokusseeritud investeerimisstrateegiat, kogemusi ja sidemeid, et leida parima potentsiaali ja soodsaima hinna kombinatsiooniga ettevõtteid ja väärtpabereid ning investeerida neisse pikaajaliselt, kasutades maksimaalselt ära ka hindade madalseisu perioodi,» sõnas Maripuu.

Eesti Finantsinspektsioon andis ASile Redgate Varahaldus fondivalitseja tegevusloa 12. detsembril. Lisaks Veikko Maripuule ja Mart Altveele kuulub Redgate Varahalduse juhatusse Andrei Zaborski, kes juhtis eelnevalt Suprema, hiljem Evli Securities investeerimisfonde ja varahalduse investeerimismeeskonda. Andrei Zaborski on samuti töötanud SEB Ühispanga Varahalduse fondijuhi ja juhatuse liikmena ning Tallinna Panga varahalduse portfellihaldurina.

Redgate Varahalduse põhiliseks tegevusalaks on fondide ja väärtpaberiportfellide valitsemine. Esimesed investeerimisfondid toob ettevõte koostöös Luksemburgi koostööpartneriga turule 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles