Imeväike osa kruiisituristidest jõuab Harjumaale

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisituristid Tallinna vanalinna vaateplatvormil.
Kruiisituristid Tallinna vanalinna vaateplatvormil. Foto: Juss Saska / PM/SCANPIX BALTICS

Kas siia paariks päevaks saabuvat turisti on võimalik pealinnast kaugemale meelitada ning kuidas seda teha, rääkis Harju Elule turismiasjatundja Karmen Paju.

Sihtasutuse Põhja-Eesti Turism juht Karmen Paju ütles, et kahtlemata on Tallinna mõju Harju maakonna turismisektori arengule väga suur, pakkudes nii võimalusi, kui luues tugevat konkurentsi. "Valdav osa välisturiste näeb Eesti olulisima turismisihtkohana Tallinna, seega saame pealinna pidada ka Harjumaa turismiväravaks. Harjumaa turismile on iseloomulik, et lõviosa külastustest on lühiajalised ehk ühepäevakülastused. Suurt rolli külastajate arvu suurendamisel täidavad erinevad kultuuri-ja spordiüritused," rääkis Paju.

Arvestades, et Harjumaad külastab kordades rohkem turiste, kui maakonnas ööbib, siis on Paju sõnul turismitulu suurendamise kontekstis on oluline külastusaja pikendamine ja ööbimiste arvu kasv. "Probleemiks on, et sageli mõeldakse omavalitsuse, mitte külastaja põhiselt. Ei saa tegelda turismiturundusega, kui puudub toode," nentis sihtasutuse juht, lisades, et vähe on riike, kus puutumata loodus on pealinnale nii lähedal, seega potentsiaal on suur.

Samas piirdub valdav osa Tallinna külastavatest kruiisituristidest siiski pealinnas pakutavaga, kuid huvilistel on võimalik end ka Tallinnast välja suunduvatele organiseeritud tuuridele registreerida, lausus Paju. "Ekskursioonid viivad turiste Paldiskisse, Suurupi tuletorni, Saku õlletehasesse, Harjumaa turismitaludesse ja mõisatesse."

Peaaegu igal nädalal läbi hooaja läheb Paju sõnul rühm või mitu Keilasse kanuutama, käiakse ka Saue mõisas, Esko talus, golfihuvilised mängivad golfi nii Niitväljal kui Jõelähtmel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles