Tubakaturult on oodata aktsiisipauku (3)

Karel Kranich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tubakamüük on Eestis langenud koguni 25 protsenti.
Tubakamüük on Eestis langenud koguni 25 protsenti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nicorex Baltic OÜ tegevjuht Sven Kotke hoiatab, et valitsuse tubaka ja e-tubaka maksupoliitika viib maksutulud Lätti, kasvatab salakaubanduse mahtu ja tõstab kasutajate terviseriski.

Valitsuse aktsiisipoliitika kulgeb samasoodu igas valdkonnas – kõlavate loosungite ja trummipõrina saatel räägitakse rahva tervise hoidmisest, kuigi see mõjutab tarbimist vastupidi loodetule. See kehtib nii alkoholi kui ka äsja aktsiisitõusu läbi teinud e-vedeliku kohta, kirjutab Sven Kotke Äripäevas.

Alkoholiaktsiiside mõjusid saame juba käega katsuda: laekumata aktsiisitulu, vähenenud tootmine ja töötajate koondamine. Kahjuks ei räägi keegi sellest, et Lätis käimise tõttu on tubakamüük langenud Eestis koguni 25 protsenti, kuigi hinnavahe on vaid 30-40 senti pakilt.

E-sigarettide ja nende vedelike kaugmüügi keelustamine on samuti ärgitanud tubakasuitsetamisele alternatiivi leidnud inimese naasmist tavasigarettide juurde, sest näiteks keskustest väljaspool kaob praktiliselt võimalus e-sigaretti osta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles