Eesti Gaas kasvatas müüginumbreid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas. LNG autod Tallinna sadamas.
Eesti Gaas. LNG autod Tallinna sadamas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Gaas kasvatas esimesel poolaastal surugaasi müügimahtu kolmandiku võrra, LNG-d poole ja elektrimüüki pea kaks korda enam kui mullu samal perioodil. Samas langes ilusate ilmade tõttu soojatootmiseks müüdava gaasi maht.

Eesti Gaas müüs sellel poolaastal 247,1 mln m³ gaasi, eelmisel aastal 7,1 mln m³ enam ehk 254,2 mln m³. «Soojad kevadkuud mõjutasid maagaasi müüki ning poolaasta kokkuvõttes müügimahud mõnevõrra kahanesid,» ütles Eesti Gaasi tegevjuht Ants Noot ning lisas, et maagaasi tarbimismahud on alati tihedas sõltuvuses keskmisest temperatuurist.

«Siiski kasvatasime kõikide teiste toodete müügimahte. Surumaagaasi tarbiti tanklates pea kolmandiku võrra enam kui möödunud aastal, mille kasv tuleneb alates maist alanud eestimaise rohegaasi müügist ning meie tanklaketi laienemisest,» lausus Ants Noot. Kokku on Eesti Gaasil kaheksa tanklat neljas linnas ning tanklavõrgu laiendamine jätkub Viljandis, Jõhvis, Rakveres. 

Kuue kuuga on Eesti Gaas müünud 4,1 mln m³ surugaasi, eelmisel aastal samal perioodil aga 2,8 mln m³. Juunikuus müüdi surugaasi 0,67 mln m³, millest ligi 72% ehk 0,49 mln m³ moodustas Eestimaal toodetud rohegaas.

LNG-d müüdi poole aastaga 8679 tonni, mis teeb torugaasi ühikutes ligi 12,5 mln m³. Eelmise aasta võrdlusperioodil oli LNG müük 5575 tonni, kasv on seega üle 55%. «Lisaks suurkliendile Tallinkile, oleme kasvatanud müüki ka Poola ja Leedu klientidele,» selgitas Eesti Gaasi tegevjuht.

Aasta esimese kuue kuuga on Eesti Gaas müünud elektrienergiat 40,2 GWh mahus, eelmisel aastal samal ajal oli müügimaht 24,1 GWh. Eesti Gaasi elektriklientide arv on aastaga kasvanud üle 1,5 korra. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles