Suri kahe autogigandi päästja (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Marchionne.
Sergio Marchionne. Foto: Giorgio Perottino/lapresse

Eile suri üks maailma tunnustatumaid autotööstusjuhte, Fiat Chrysleri kauaaegne tegevjuht Sergio Marchionne, kes pani kokku kaks autotööstuse nõrgimat ettevõtet ning muutis need koos rahamasinaks. Paljud pidasid teda üheks edukaimaks juhiks autotööstuse ajaloos.

Kurb lugu sai alguse juba nädalavahetusel, kui pärast Zürichi haiglas tehtud õlaoperatsiooni tekkinud komplikatsioone Marchionne (66) tervis järsult halvenes ja sai selgeks, et ta oma kohale ei naase. Laupäeval nimetati maailma suuruselt seitsmenda autotootja juhiks Jeepi divisjoni juht Mike Manley. Laupäeval asendati Marchionne ka Ferrari ja traktoritootja CNH Industial nõukogu esimehe ametikohtadel.

«Kahjuks see, mida me kartsime, toimus. Sergio Marchionne, inimene ja sõber, on lahkunud,» teatas Fiati emafirma, FCA nõukogu esimees John Elkann, kes on ettevõtet kontrolliva Agnellide dünastia pea.

Millised komplikatsioonid pärast operatsiooni tekkisid, pole teada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles