Norrakad mässavad Tesla vastu (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla looja Elon Musk ütles, et norrakatel on õigus pahane olla.
Tesla looja Elon Musk ütles, et norrakatel on õigus pahane olla. Foto: JOE SKIPPER/REUTERS

Kuigi elektriautode lembesed norrakad ostavad palju Teslasid, on nad firma peale vägagi pahased, kuna Tesla ei suuda autodele piisavalt head ja õigeaegset järelteenindust pakkuda.

Bergeni linna tehnoloogiakonsultant Tor Havard Wiig rääkis Bloombergile, kuidas ta Tesla Model S tänavu veebruaris katki läks. Ta lootis, et paari nädalaga saab asi lahendatud. Viis kuud hiljem ootab ta aga ikkagi puudu olevat autoosa.  

«Teslal on palju probleeme. Ma poleks kunagi osanud arvata, et nii väikse probleemi lahendamine nii kaua aega võtab,» rääkis Wiig. Ta on isegi valmis oma kahe aasta vanuse Tesla maha müüma, kui remont liiga kaua venib.

Norras on hübriid- ja elektirautod vägagi populaarsed, moodustades poole kõigist uutest autodest, mida möödunud aastal riigis müüdi. Sellele vaatamata on maailma kuulsaim elektriauto Tesla seal üks vähem hinnatuimaid automarke, eriti mis puudutab kvaliteeti ja klienditeenindust.

Eelmisel aastal Teslade müük Norras kahekordistus. Tänavu juulis kasvas müük 70 protsenti. Auto hind jääb 80 000-130 000 dollari vahele. Samal ajal on Tesla hooldustiim kasvanud vaid kolmandiku võrra. See võib peegeldada probleeme, mis võivad tekkida, kui elektriautod populaarsemaks muutuvad.

Norra Elektriautode Assotsiatsiooni juht Christina Blu ütles lehele, et tõenäoliselt on tegu kasvuraskustega. «Nad tormavad pea ees suurtele massidele müüma, kuid unustavad ära, et ka klienditeenindus peab järgi tulema. Norra on esimene riik, kus see väga hästi välja joonistub,» märkis ta.

Tesla juht Elon Musk on tunnistanud, et norrakatel on õigus pahane olla. Samas märkis ta, et üks süüdlane on Norra riik ise, kes ei lase neil piisavalt kiiresti Oslos teenindusjaamu avada. Linnavalitsus ütles aga seepeale, et Tesla pole ise ametlikku taotlust teenindusjaamade rajamiseks veel esitanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles