Eesti soojatootja läheb Lätti

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adven Eesti juhatuse esimees Urmo Heinam
Adven Eesti juhatuse esimees Urmo Heinam Foto: Adven Eesti

Eestis tegutsev energiakontsern Adven ostis Läti Valmiera ja Cēsis linnade soojaettevõtted, sisenedes sellega esmakordselt Läti energiaturule.

Adven, kes haldab Eestis üle kolmekümne kaugküttevõrgu, näeb Valmiera ja Cēsis linna soojaettevõtete omandamises põnevat võimalust rakendada oma kogemusi ja teadmisi ka Läti energeetikasektoris.

Adven Eesti ja Läti ettevõtte juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on Eestis enamus soojusvõrke tänaseks erastatud, mistõttu kasvuvõimalusi otsides jõuti Põhja-Lätti. «Lätis on kaugkütte investeeringud alles algusjärgus ning meil on võimalus jagada oma Eesti kogemusi taastuvenergia osakaalu suurendamisel, soojavõrkude renoveerimisel ja efektiivsuse kasvatamisel,» rääkis Heinam.

Adven ostis ettevõtted Energijas Risinajumilt. Viimase omanik Guntars Kokorevics kiitis, et Advenil on Läti energiasektoris tegutsemiseks, arendamiseks ja investeerimiseks pikema perspektiiviga plaanid. Seevõimaldab Energijas Risinajumil keskenduda jäätmete käitlemise, rajatiste haldamise ja suuremahuliste energiaprojektide ning muudele projektide arengutele, lisas ta.

Adven on üks Eesti suurimaid soojatootjaid. Ettevõte pakub kliendile kohandatud energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab era- ja ärikliente soojuse-, jahutuse- ning auruga ning tegeleb maagaasi jaotamisega. Adven pakub energiat umbes 160 tööstusenergiakeskusele ning 83 kaugkütteenergiakeskusesele ja -võrgustikule, mille koguvõimsus on ligikaudu 1900 MW.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles