IMF: Venezuela aastainflatsioon võib ulatuda miljoni protsendini (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Venezuela pealinnas Caracases.
Meeleavaldajad Venezuela pealinnas Caracases. Foto: AP / Scanpix.

Finants- ja humanitaarkriisis vaevlevas Venezuelas võib hüperinflatsioon võtta tohutud mõõtmed ja jõuda aasta lõpuks miljoni protsendini, hoiatas Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) esmaspäeval.

"Me prognoosime inflatsiooni kasvu 2018. aasta lõpuks 1 000 000 protsendini, mis näitab, et olukord Venezuelas on sarnane sellele, mis oli Saksamaal 1923. aastal või Zimbabwes 2000-ndate lõpus," ütles IMF-i läänepoolkera osakonna juhataja Alejandro Werner.

Venezuela majandus peaks prognooside kohaselt tõmbuma sel aastal kokku 18 protsenti. See on kolme protsendipunkti võrra rohkem kui prognoositi mais. Tegemist on kolmanda järjestikuse aastaga, kui majanduse kokkutõmbumine on olnud üle 10 protsendi.

OPEC-i andmetel on Venezuela naftatoodang vähenenud viimase 30 aasta madalaimale tasemele, juunis oli see 1,5 miljonit barrelit päevas. Samal ajal on Venezuelal maailma suurimad toornaftavarud.

Venezuela kriitiline olukord tõmbab alla ka Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonna kasvu. Kui mais prognoositi regiooni majanduskasvuks veel 2,0 protsenti, siis praegu vaid 1,6 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles