Ryanairi kvartalikasum langes järsult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk maandumas Valencia lennuväljale.
Ryanairi lennuk maandumas Valencia lennuväljale. Foto: HEINO KALIS / REUTERS

Iiri odavlennufirma Ryanairi esimese kvartali kasum langes 22 protsenti 309,2 miljonile eurole, tulenevalt kütusehinna ja pilootide palkade tõusust, teatas ettevõte.

Ryanair märkis, et tööjõukulud kasvasid kvartalis 34 protsenti tulenevalt pilootide palkade 20-protsendisest kasvust, lennutundide 9-protsendisest kasvust ning 3-protsendisest üldisest palgatõusust. Samuti märgiti, et naftahind kasvas möödunud aasta samal ajal umbes 50 dollarilt barreli kohta 80 dollarini.

Lennufirma käive kasvas võrreldes mullu esimese kvartaliga 9 protsenti 2,1 miljardi euroni. Reisijate arv kasvas 7 protsenti 37,6 miljonini.

Teade tuleb ajal, kui Ryanair seisab taas silmitsi streikidega. Selle nädala neljapäeval läheb streigile osa Ryanairi Iiri piloote ning kolmapäeval ja neljapäeval plaanivad streikida salongitöötajad Hispaanias, Portugalis ja Belgias.

«Hoolimata sellest, et sõlmisime pilootide ja salongitöötajate ametiühingute tunnustamise lepped oma suurematel turgudel – Ühendkuningriigis, Itaalias ja hiljuti ka Saksamaal – on edusammad väiksematel turgudel piiratud,» teatas Ryanair. Firma lisas, et suveperioodil on oodata veel streike ning et ettevõte keeldub vastu tulemast «ebamõistlikele nõudmistele», mis ähvardavad tõsta piletihindu ja «kompromiteerida Ryanairi väga efektiivset ärimudelit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles