Ametnikud peavad spaades seminare

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ehkki osa ministeeriume kinnitab, et kokkuhoiu tõttu jäetakse sel aastal jõulupidu pidamata või tuleb see kasin, on aasta lõpus ministeeriumid või nende osakonnad korraldanud seminare spaades ja hotellides koos majutuse ja toitlustamisega.


Keskkonnaministeerium on avalikkusele kinnitanud, et oma töötajatele sel aastal jõulupidu ei korraldata. Ka põllumajandusministeerium korraldas enda sõnul tagasihoidliku vastuvõtu 150 töötajale, kel tuli osalustasu ise maksta. Ometi on mõlema ministeeriumi jõulukuiste tegemiste seas hulk üsna kalleid mitmepäevaseid seminare, mis peetakse nooblites hotellides koos majutuse ning toitlustusega, kirjutas

Äripäev

.

Põllumajandusministeeriumil on olnud detsembris teabepäevi ja seminare, mis on neelanud eelarvest umbes 115 000 krooni.

Näiteks 9. ja 10. detsembril olid 79 ministeeriumi allasutuste töötajat Võrumaal Kubija hotellis. Ministeeriumi andmetel oli tegu kahepäevase teabepäevaga, mis läks koos majutuse ja toitlustusega maksma kokku 87 820 krooni. Üritus oli mõeldud ministeeriumi maakondlike nõuande- ja teabelevikeskuste töötajatele ning konsulentidele.

Seedril raske hinnata

«Ma ise seal ei viibinud ja mul on väga raske hinnata selle seminari sisukust ja efektiivsust,» lausus põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Ta lisas, et samas on maakondlikud nõuande ja teabelevi üksused inimeste poolt väga nõutud.

Kas üldise kokkuhoiupoliitika ajal on sellised seminarid õigustatud?

«Reeglina on sellised seminarid ja teabepäevad juba aasta alguses paika pandud ning eelarvesse sisse arvestatud. Ma ei tahaks anda siinkohal mingit abstraktset hinnangut,» ütles Seeder.

Lisaks kahepäevasele teabepäevale tegid seminari veel kaks põllumajandusministeeriumi osakonda.

«Tegemist on maaelu arengukava meetme aruteluga määruse muutmiseks, osalevad maavalitsuste esindajad, ministeeriumi ning põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti vastavad ametnikud,» teatas ministeerium. «Ministeeriumi osakondade nõupäevadel tehakse kokkuvõtteid möödunud perioodi tööplaanide täitmisest, koostatakse ja korrigeeritakse vajadusel tuleva perioodi tööplaane ning kaardistatakse vajalikke arendustegevusi.»

Ka keskkonnaministeeriumi ametnikel on alates novembri lõpust toimunud mitu seminari nooblites hotellides.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi pole nõus, et tegemist on raiskamisega.

Tamkivi pooldab seminare

«Kui selliseid seminare korraldatakse, ei saa nad olla tarbetud. Ma ei saa olla nõus sellega, et need seminarid on raha raiskamine. Küsimus on selles, et osa seminaride puhul on tegemist Euroopa Liidu rahaga, teistel ministeeriumi enda rahaga. Seda teab täpsemalt kantsler,» selgitas Tamkivi.

Kas kokkuhoiupoliitika ei kehti tervikuna, olenemata raha allikast?

«Seda küll, muidugi kehtib,» vastas Tamkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles