ERR.ee: Tallinna Sadam loodab kruiisituristide arvu suurendada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas. Foto: Peeter Langovits

Samal ajal kui Eesti elanike puhkusereise korraldavad turismifirmad pankrotistuvad, loodab Tallinna Sadam järgmiseks aastaks Eestit külastavate kruiisituristide kasvu suurendada.


Tallinna Sadama vahendusel on Eestisse oodata suurusjärgus 415 000 kruiisituristi, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kruiisiturismindus on viimastel aastatel Eestis olnud kasvutendentsis. Eelmisel aastal 292 000, tänavu 375 000 ja järgmiseks aastaks loodetakse laevadega Eestimaale tuua 415 000 turisti.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand ütles, et ristluslaevade vastuvõtt ei anna sadamale märkimisväärset kasuminumbrit ja sellise hulga turistide kohaletoomine on kasulik piirkonnale ja kogu Eestile.

Kuigi järgmiseks hooajaks on Eestisse oodata üle 330 ristluslaeva, siis ainult murdosa nendest külastab ka Tallinna Sadamale kuuluvat Saaremaa sadamat.

Täna allkirjastasid Kuressares Tallinna Sadam ja 11 erinevat osapoolt Saaremaalt ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille alusel tahetakse ühiselt Saaremaad turundada ja jõuda selleni, et 2015. aastal käiks Saaremaa sadamas hooajal vähemalt 20 valget laeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles