Suurehitused kergitasid Narva üürihinnad pealinna tasemele

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Narva linnale.
Vaade Narva linnale. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mahukad ehitusprojektid Narvas on kasvatanud nõudlust üürikorterite järele ja nii on piirilinna üürikorterite hinnad kerkinud Tallinna tasemele.

Domus Kinnisvara arendusdirektor Ingvar Allekand kirjutab ettevõtte blogis, et Narvas ja selle ümbruses on käimas kaks ülisuurt (Eesti Energia õlitehas, uus elektrijaam) ehitusprojekti ja veel mitmed arvestatavad (TÜ Narva kolledž, Narva hooldekodu, Sun Residence Narva-Jõesuus, paar tööstusparki) ehitusprojektid, mille käive järgmise kahe aasta jooksul on kokku ca 1,25 miljonit eurot, kirjutab Põhjarannik.

«Protsess algas nn valgekraedega kevadel ning nüüd on järg jõudnud töömeeste kätte. Kuigi nendel ehitustel saavad tööd ka kohalikud elanikud, on paljud tööd väga spetsiifilised ja erioskusi nõudvad. Nii ongi meie kontor muutunud rahvaste paabeliks: austerlased, bulgaarlased, soomlased jne on leidnud meid üles ikka ühe ja sama sooviga – andke üürikortereid. Näiteks viimane suurem tellimus väliskliendilt on antud meile ligemale 35 üürikorteri leidmiseks.»

Allekandi sõnul on nõudlus üürikorterite järele üürihindu tõstnud ja need on Tallinnaga samal tasemel – ligi 5 eurot ruutmeeter. Vara ostuhind on seevastu 2,5 korda madalam. Sellise üürihinnaga korterite keskmine müügihind on 325-375 eurot ruutmeeter, mistõttu on aastane üüritootlus ca 18 protsenti. See on kolm korda kõrgem kui Tallinnas, mis teeb Narvast Eestis parimat üüritootlust pakkuva piirkonna, kinnitas ta.

Pindi Kinnisvara Narva kontori hindaja ja maakleri Rene Zorini sõnul võib eeldada, et huvi üüripindade vastu lähiajal ei kao, sest lisaks praegu käimasolevatele ehitustöödele on aastatel 2012-2014 realiseerumas kaheksa Narva linna arendusprojekti, nende seas piki piirijõe kallast promenaadi rajamine, Victoria bastioni renoveerimine ja Joaoru puhkeranna korrastamine. Lisaks Eesti Energia mastaapsed projektid, näiteks etanoolitehase rajamine.

Ehitusbuum on teinud Narva korterid ihaldusväärseks ka kinnisvarafirmade endi silmis. «Enampakkumistel osaleb tihtipeale ka mitu kinnisvarafirmat, kes üürivad hiljem odavalt soetatud korterid välja,» rääkis Zorin.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles