Jobs: tegele sellega, mida armastad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs
Steve Jobs Foto: SCANPIX

Eile manalateele läinud Steve Jobs, kes oli menuka tehnoloogiafirma Apple kaasasutaja, ei andnud meediale eriti intervjuusid.

Kuid 2005. aasta juunis pidas ta Stanfordi ülikooli lõpetajatele kõne, milles edastas oma nägemusi elu, töö ja surma kohta, kirjutab mtv3.fi.

Ta sõnas: «You´ve got to find what you love» (Pead leidma, mida armastad).

«Leia see, mis kõige enam erutab ja huvi pakub. Mida sa saad armastusega teha. Usalda vaistu, saatust, elu, karmat või mis just sulle meelepärasem on. See suhtumine ei ole mulle kunagi pettumust valmistanud, vaid andnud kõik, mida olen soovinud,» sõnas Jobs üliõpilastele.

Jobs ise ei lõpetanud mitte kunagi ülikooli.

Steve Jobs sündis 24. veebruaril 1955. aastal San Franciscos. Ta adopteerisid  Paul ja Clara Jobs, kes elasid Californias Mountain Views. Poiss sai nimeks Steven Paul Jobs. Hiljem adopteeris paar ka tütre, kellele anti nimeks Patti.

Steve Jobsi bioloogilised vanemad olid Süüria päritolu moslem Abdulfattah John Jandali, kellest hiljem sai USAs poliitikateadlane ning ameeriklanna Joanne Simpson, kes pärast ülikooli lõpetamist töötas keeleteadlasena.

Paar andis poja adopteerimiseks. Hiljem nad abiellusid ning said tütre Mona Simpsoni, kes on Steve Jobsi biloogiline õde ning tuntud kirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles