Päevatoimetaja:
Sander Silm

Kas eestlaste külmkapp on E-ainetest pungil?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Siiri Erala
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Eesti toiduained sisaldavad üldiselt paari-kolme E-ainet, märkis täna hommikul raadios esinenud tehnikaülikooli toiduainete instituudi juht Raivo Vokk

Rohkem võib E-aineid olla värvilistes kommides, ütles Vokk Raadio 2 hommikuprogrammile «Silmad lahti». Küsimusele, kas eestlaste külmkapp sisaldab täna rohkem E-aineid kui 30 aastat tagasi, vastas spetsialist märkusega, et tol ajal polnud kohustust lisaaineid toote pakendile kirja panna. Samas oli Vokk kindel, et näiteks maitsetugevdajat E621 kasutati konservides ka siis.

E-ainetena, mille tarvitamise suhtes võiks olla tähelepanelikum, tõi spetsialist välja antioksüdandid E320, E321 ning asovärvid, mille kasutamine pole kõikides tootegruppides lubatudki.

Tagasi üles