Eesti toiduained sisaldavad üldiselt paari-kolme E-ainet, märkis täna hommikul raadios esinenud tehnikaülikooli toiduainete instituudi juht Raivo Vokk
Kas eestlaste külmkapp on E-ainetest pungil?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem võib E-aineid olla värvilistes kommides, ütles Vokk Raadio 2 hommikuprogrammile «Silmad lahti». Küsimusele, kas eestlaste külmkapp sisaldab täna rohkem E-aineid kui 30 aastat tagasi, vastas spetsialist märkusega, et tol ajal polnud kohustust lisaaineid toote pakendile kirja panna. Samas oli Vokk kindel, et näiteks maitsetugevdajat E621 kasutati konservides ka siis.
E-ainetena, mille tarvitamise suhtes võiks olla tähelepanelikum, tõi spetsialist välja antioksüdandid E320, E321 ning asovärvid, mille kasutamine pole kõikides tootegruppides lubatudki.