Kiviõli loodab tondilossidest lahti saada

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammutustööd.
Lammutustööd. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Ida-Virumaa Kiviõli linnmaksab inimestele kompensatsiooni, et nad pooleldi asustatud majast välja koliks ning linn saaks hooned lammutada.

Eelmisel aastal kolis Kiviõli linn tühjaks kortermaja aadressil Keskpuiestee 53, tänavu tehti sama Kalevi 3 asuva neljakorruselise kortermajaga, mis praeguseks on elanikest juba tühi, välja on lülitatud nii küte, gaas, elekter kui vesi, kirjutab Põhjarannik.

Eelmisel neljapäeval võttis volikogu vastu korra, mille kohaselt on inimestel, kes loovutasid linnale ühetoalise korteri, õigus saada toetust 1600 eurot. Kahetoalise korteri puhul on see summa kuni 1900 ja kolmetoalise korteri puhul kuni 2200 eurot.

Kõik notariaalsed kulud, mis korteriomanikega tehakse, jäävad linnavalitsuse kanda. Kui kõik tehingud tehtud, saab linn alustada ettevalmistusi hoone lammutamiseks.

Lisaks Kalevi tänava majale ootab lammutamist ka Keskpuiestee tühjakskolitud maja, mille lõhkumist segab praegu üks probleemne omandisuhe. «Aga suund on sellele, et hooned lammutatakse,» ütles Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev, et tondilossid lõpmatult linnapilti rikkuma ei jää.

Kalevi tänaval seisab juba mitu aastat ka teine tühjakskolitud hoone, mille omanik on OÜ Ida-Virumaa Kinnisvara. «Oleme omanikuga korduvalt rääkinud ning teda hoone mittekorrashoidmise eest ka karistanud,» ütles Dmitrijev.

«Soetasime hoone Kiviõli seiklusturismikeskust silmas pidades ning selleks ajaks, kui keskus tööd alustab, saab ka maja korda,» lubas Tiit Välling OÜst Ida-Virumaa Kinnisvara. Majja on planeeritud korterid, mida seiklusturismikeskuse külastajad saavad rentida kas pikemaks või lühemaks perioodiks või siis need hoopis ära osta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles