Saaremaa lihatööstuses on viga saadud 51 juhul

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatööstus. Pilt on illustreeriv.
Lihatööstus. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tööinspektsiooni statistika järgi juhtus Saaremaal viimase nelja aasta jooksul kõige rohkem tööõnnetusi kohalikus lihatööstuses, kus viga on saadud 51 juhul.

Alates 2008. aastast kuni tänaseni on Saaremaa Lihatööstus OÜs juhtunud 51 tööõnnetust, mida on enam kui kaks korda rohkem kui pingereas teisel kohal olevas Luksusjaht ASis, kus sama ajavahemiku jooksul on toimunud 21 tööõnnetust, kirjutab Meie Maa.

Tööõnnetuse risk valitseb töölisi kahe mainitud firma kõrval rohkem ka ettevõttes Trelleborg Industrial Products Estonia ja Baltic Workboats ASis, kus nelja aastaga on juhtunud vastavalt paarkümmend ja pisut üle 10 õnnetuse.

«Kui vaadata statistikat, selgub, et oleme liikunud tööõnnetuste vähenemise suunas,» leidis samas Saaremaa Lihatööstuse OÜ tegevdirektor Aivar Aru.

Tema sõnul vähendab tööõnnetuste arvu temaatiline koolitus-teavitus, uute turvaliste seadmete kasutuselevõtt, isiklike töökaitsevahendite kasutamine ning nende kasutamise pidev kontroll.

Aivar Aru sõnul tuleb paraku tõdeda, et lähtuvalt töö iseloomust kasutab iga päev umbes 50 töötajat oma ettenähtud tööoperatsioonide tegemisel terariistu. Isiklikud töökaitsevahendid küll leevendavad tööõnnetuse tagajärgi, kuid ei suuda neid vältida.

Luksusjaht AS tegevjuht Andres Toom lausus, et tööõnnetusena registreeritakse neil mis tahes väike õnnetus.

«Kui pind on näppu läinud või on näppu lõigatud, siis oleme selle ka tööõnnetusena registreerinud,» kirjeldas tegevjuht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles