Voolukatkestus mõjutas kümneid tuhandeid Zone.ee kliente

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile Tallinnas Sõle tänava piirkonnas toimunud elektrikatkestuse tõttu kannatasid suuremal või vähemalt määral kümned tuhanded kliendid, kes kasutavad Zone.ee poolt pakutavaid veebilehtede majutusteenuseid.

OÜ Zone Media tegevjuht Riho Kurg selgitas, et eilne elektrikatkestus polnud tingitud Zone Media  tegevusest või tegevusetusest.

«Meile teadaolevalt kadus kõrgepingerikke tõttu elekter Sõle tänava piirkonna alajaamadest, mis muu hulgas teenindavad Linxtelecomi poolt hallatavat serverikeskust, mida Zone omakorda kasutab. Zone oli üks paljudest selles olukorras kannatajatest ning loomulikult kannatasid läbi selle omakorda ka meie kliendid,» märkis Kurg.

«Täna võime öelda, et eilne elektrikatkestus puudutas suuremal või vähemal moel kõiki meie kliente. Samas sellised kriitilised teenused  nagu e-post ja DNS on meil hajutatud üle mitme serverikeskuse, seega  sisenevaid e-kirju näiteks klientidel kaduma ei läinud.  Mõjutatud klientide arvu suurusjärk on mitmetes kümnetes tuhandetes.»

Elektrkatkestuse võimalikke põhjusi ei osanud Kurg kommenteerida.

«Miks ei rakendunud elektrivarustuse tagavararežiim serverikeskuses, seda tuleb küsida Linxtelecomi käest. Meie ostame neilt elektrit tingimusel, et see on turvatud UPS'i ja generaatoriga. Kriitilise infrastruktuuri osas ostame elektrivarustust mitmest vooluallikast, kuid eile vedasid neist suuremal või vähemalt määral alt kõik peale ühe.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles