Uuring: abikaasad ei julge tunnistada, et naine teenib mehest rohkem

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Graham Oliver / PantherMedia / Graham Oliver

Palk on nii mõnegi inimese jaoks tundlik teema ning olukorra muudab veelgi keerulisemaks ühiskonnas levinud arusaam, et mees peaks naisest rohkem teenima.

Värske U.S. Census Bureau uuringu kohaselt teenib Ameerika Ühendriikides iga neljas naine oma mehest rohkem palka, vahendab CNBC. Vaatamata sellele ei julge naised ja mehed endiselt seda avalikult tunnistada.

Nimelt otsisid uuringu läbiviijad välja hetero paaride vastused iga-aastasele sotsiaal- ja majandusarengu küsitlusele ja võrdlesid neid maksudeklaratsiooni andmetega. Võrdlusest selgus, et mehed, kes teenivad oma naistest vähem, valetavad oma palga küsimustikule vastates pea kolm protsenti kõrgemaks, samal ajal kui naised, kes teenivad oma meestest rohkem, valetavad oma palga 1,5 protsenti väiksemaks.

«Meie aju ütleb meile, et pole vahet, kas mees või naine teenib rohkem, aga kui me satume päriselt sellisesse olukorda, kerkivad meisse sügavalt juurdunud emotsioonid pinnale,» selgitas uuringu tulemusi finantsekspert ja raamatu «When She makes more» autor Farnoosh Torabi.    

Eksperdi sõnul tasuks sellises olukorras esmalt raha asjadest julgelt rääkida. Lisaks soovitas Torabi meestel, kes teenivad naistest vähem, tekitada oma partneris muul kombel tunnet, et tema eest kantakse hoolt. «See võib olla uste avamine ja üldine džentelmenina käitumine, et naine saaks end naiselikuna tunda,» selgitas finantsekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles