Parts: vastutustundlik ettevõtlus on kummaline termin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts tõdes ettevõtlusnädala avakonverentsil, mis keskendus vastutustundlikule ettevõtlusele, et vastutustundlik ettevõtlus on kummaline termin, kuna sellele vastanduks vastutustundetu ettevõtlus.

Samas on lõviosa Eesti ettevõtetest tema sõnul väga vastutustundlikud. «Muidugi ei ole kõik täiuslik, aga mida kauem ma selles ametis olen, seda rohkem mulle tundub, et 95. protsenti ettevõtete tippjuhtidest on väga vastutustundlikud,» nentis Parts.

Näitena tõi ta välja selle, kuidas majanduslanguse ajal püüdsid Eesti ettevõtted ikkagi inimestele töökohad alles jätta samas mahus Euroopa kolleegide ja konkurentidega. Seda vaatamata tõsiasjale, et vastavad toetused Eesti ettevõtetele olid märksa väiksemad kui näiteks Saksamaal.

Parts toonitas ka, et loodab väga, et 6. ettevõtlusnädal läheb korda ning üha rohkem inimesi proovib ettevõtluses oma kätt, kuna ettevõtjad on need, kelle tegevusest sõltub ühiskonna heaolu.

«Et oleks rohkem neid, kes tahavad hakata ettevõtjateks, ja et inimesed saaksid aru, et ettevõtja ei ole ainult kasumit teeniv koletis, vaid ettevõtja on ka see, kes loob väärtusi ühiskonnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles