Endise Barcelona staarmängija veiniäri kasvab mühinal

Karel Kranich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Iniesta.
Andres Iniesta. Foto: PAU BARRENA / AFP

Kuigi endine Barcelona tähtmängija Kataloonia klubist lahkus ning tema parimad päevad tippjalgpallurina on möödas, õitseb tema perekonna veiniäri korralikult.

Iniesta, kelle jaoks möödunud hooaeg Hispaania tippklubi Barcelona juures viimaseks jäi, suundus palli mängima Jaapanisse, sealsesse Vissel Kobe jalgpalliklubisse. See üleminek polnud aga kaugeltki mitte ainult sealsele jalgpallikultuurile kasulik, vaid ka Iniesta veinifirmale Bodega Iniesta. Jaapanis olevat väidetavalt kõik Iniesta veinitooted praktiliselt väljamüüdud. Lisaks peab tema perekond hetkel läbirääkimisi oma uue tööandja, Vissel Kobe jalgpalliklubiga, kellele plaanitakse osa oma ettevõttest müüa, kirjutab Bloomberg.

«Vein on alati olnud meie pere jaoks oluline traditsioon, kuid meil polnud piisavalt rahalist võimekust, et veinikasvatust ehitada. Kuid see kõik muutus pärast seda, kui Iniestast tippjalgpallur sai,» ütles Iniesta isa Jose Antonio Iniesta. Tema sõnul on nende huvi olnud alati teha seda, mis neile meeldib. «Me ei tee asju raha pärast. Me oleme teinud asju hästi ning seetõttu oleme ka ettevõttena kasvanud,» sõnas ta.

Rekordilised eksporditulemused

Iniesta veiniäri tootis 2017. aastal kokku 1,2 miljonit veinipudelit. See on võrreldes 2010. aastaga koguni 500 protsenti rohkem.  Kui 2010. aastal oli ettevõtte jaoks Hispaania turg ainuke, siis mullu teenis ettevõte 60 protsenti kogutulust väljaspool Hispaaniat.

Muidugi andis sellele oma panuse Andres Iniesta kuulsus, kuid tema isa sõnul pole see ainus põhjus, miks nad edukad on. «Hispaania vein on veinimaastikul uus tõusev täht. Meie ettevõte ekspordib praegu 39 erinevasse riiki. Andrese kolimine Jaapanisse on ettevõtte brändi rahvusvahelisele tuntusele suure jälje jätnud,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles