![Eesti lehmad peavad leppima ookeanitaguse heinaga.](http://f8.pmo.ee/hdH15Uh226MxYPgNeQLeMXHzB88=/1442x0/filters:focal(533x160:3010x2678):format(webp)/nginx/o/2018/07/20/10949323t1hf4a0.jpg)
Kui pikalt kestnud põuasuvele lõppu ei tule, söövad meie lehmakarjad talvel maisi, viljast tehtud silo ja võib-olla isegi Ameerika heina.
Kui pikalt kestnud põuasuvele lõppu ei tule, söövad meie lehmakarjad talvel maisi, viljast tehtud silo ja võib-olla isegi Ameerika heina.
«Me pigem peame vaatama kuskile Ameerika Ühendriikide poole või kuskile sinna, sest Ameerika Ühendriigid tavaliselt ekspordivad päris suurel määral lutserni heina Araabia riikidesse, Hiinasse suurte konteinerite ja suurte laevade kaupa. Võib-olla õnnestub sealt midagi endale osta, aga ma kardan, et siit lähiriikidest meil küll mingisugust reaalset võimalust hetkel ei paista,» rääkis ERR uudistele Väätsa Agro juhatuse liige Margus Muld.
Võrreldes hea koduse heinaaastaga läheks ookeanitagune hein karjakasvatajale ligi kümme korda kallimaks, tõdes Muld.
Mida Eesti lehmad talvel sööma hakkavad, sõltub suuresti kolmandast, ja kui väga veab, siis ka neljandast niitest, sest esimesed kaks andisid kehva heinasaagi.