Andres Sutt: Eesti võitis globaliseerumisest

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Globaliseerumise vastased aktivistid parodeerimas G8 riikide liidreid.
Globaliseerumise vastased aktivistid parodeerimas G8 riikide liidreid. Foto: Reuters / Scanpix.

Eesti Panga asepresidendi Andres Suti sõnul võitis Eesti majanduse üleilmastumisest.


«Globaliseerumine on muutnud maailma eri riigid omavahel väga tihedalt seotuks, kasvatades nii heaolu kui ka eri majanduspiirkondade sõltuvust üksteisest,» rääkis Sutt täna Euroopa Rahvusvahelise Äriakadeemia (EIBA) aastakonverentsi paneeldiskussioonis.

Ta ütles, et Eesti on globaliseerumisprotsessist selgelt võitnud. Tänu avatud majandusele ja stabiilsele majanduskeskkonnale suurenesid viimase 10 aasta jooksul välisinvesteeringud Eestisse ja toimus kiire järelejõudmine arenenud riikidele, märkis Sutt.

«Maailma finantsturge tabanud kriis on oma ulatuselt erakordne ja on nõudnud seetõttu ka erakordseid meetmeid ja ulatuslikku riiklikku sekkumist. Esmatähtis on kindlustada finantsturgude toimimine ning taastada pankadevaheline usaldus,» rääkis Sutt.

«Finantskriis on loonud pinnase protektsionismi tõusule ning sellele tuleb vastu seista. Vabakaubanduse toetamine ja finantsintegratsiooni jätkumine aitavad taastada maailma majanduse kasvu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles