Gunnar Toomemets: Luminor on kohalik pank

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luminor Eesti juht Gunnar Toomemetsa sõnul tegutseb ta pigem selle nimel, et ühendpank oleks kasumlik, mitte aga turuosa hüppelise kasvu nimel.
Luminor Eesti juht Gunnar Toomemetsa sõnul tegutseb ta pigem selle nimel, et ühendpank oleks kasumlik, mitte aga turuosa hüppelise kasvu nimel. Foto: Joakim Klementi

Luminor Eesti juht Gunnar Toomemets rõhutab, et ehkki panga omanikud on Skandinaavia tugevad pangad Nordea ja DNB, näeb Luminor siiski oma kohta kõiki Balti riike ühendaval turul. Luminori sihtgrupi moodustavad eelkõige ettevõtlikud inimesed ja tegusad ettevõtted.

Olen aru saanud, et Luminor paneb suurt rõhku firmakultuuri arendamisele. Kas arendate Nordea või DNB kultuuri edasi või on teil täiesti teistsugune lähenemine?

Meil on selgelt käimas väga mitmel tasandil komplekssed muudatused, mistõttu on see meile hästi oluline teema. Täna loome Luminori kultuuri. Oleme ära defineerinud kolm väärtust.

Esiteks, oleme uudishimulikud – seda nii klientide suhtes, mõistmaks, miks nad midagi teevad ja kuidas meie saame luua lisaväärtust, kui ka meie enda töötajate suhtes.

Teine väärtus on koostöö. Me ei lähe sellest muudatusest läbi, kui me ei toeta üksteist. Peame organisatsiooni sees piire lõhkuma, et koostöö toimiks ka Läti ja Leeduga.

Meie kolmas väärtus on fookus. Me ei tee kõigile kõike. Me valime selgelt fookused, kus tahame olla väga head.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles