Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Hoidis: pihlakakaste lihtatoitude kõrvale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eger Ninn
Copy
Pihlakad.
Pihlakad. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Olustvere hoidistemessil valiti «Ahhaa elamuste» kategoorias teiseks Viljandimaalt Karksi vallast pärit Viivika Sarve pihlakakaste. Vaata, kuidas seda teha!


Pihlakakaste

1 kilo pihlakaid
2 paprikat
1 tšillipaprika
250 grammi suhkrut
1 teelusikas jahvatatud ingverit
0,5 teelusikat kaneeli
soola
vett

Puhasta seemnetest paprikakaunad ja tšillipaprika, blanšeeri kaks minutit pihlakamarju. Aja segu läbi hakklihamasina. Tõsta püree keedunõusse ja keeda koos suhkruga 20 minutit. Mõned minutid enne valmimist maitsesta vürtside ja soolaga.
Sobib lihatoitude juurde.

Tagasi üles